lunes, 3 de diciembre de 2012

Disfunció cerebral

Descripció mèdica.

La disfunció cerebral o també coneguda com  trastorn per dèficit d’atenció amb o sense hiperactivitat (TDAH), recull aquells trastorns com la extrema hiperactivitat, pobrament organitzada i regulada, i la impulsivitat, aquests són les seves característiques més importants. L’agressió i les marcades fluctuacions dels estat d’ànim son també síndromes comuns a aquesta.

Descripció funcional.

-    Hiperactivitat
-    Dany perceptivomotor
-    Labilitat emocional
-    Dèficits en la coordinació general
-    Alteració de l’atenció
-    Impulsivitat
-    Alteracions de la memòria i el pensament
-    Dificultats específiques d’aprenentatge
-    Alteració de la parla i avaluació
-   Irregularitats en el darrer dels símptomes s’al•ludeix a indicadors qüestionats àmpliament.

Principals necessitats per al seu desenvolupament.

Un neuropsiquiatra infantil serà el més capaç per realitzar el tractament: la història clínica, la valoració de dades, establiment d'un diagnòstic i el seguiment d'un tractament integral per al nen. Si el neuropsiquiatra ho veu necessari segons cada cas s’ inclourà un tractament farmacològic d'acord a les necessitats de cada nen. Es requereix d'una acció interdisciplinària de diversos especialistes: un psicòleg que ajudi als pares a comprendre el problema del nen i a donar-li el maneig adequat, entenent que el nen no és capaç de controlar el seu comportament. Un terapeuta que treballi amb el nen amb un pla traçat d'acord als seus requeriments. El mestre o educador que ajudarà al nen tot el que pugui per facilitar-li l'aprenentatge.
És important una detecció primerenca del problema, a més amb un adequat tractament integral el nen aconseguirà millorar el seu comportament, adaptant-se més fàcilment al seu mitjà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario